Kahdenkymmenen toimintavuoden jälkeen Nälkäteatteri lopetti säännöllisen esitystoimintansa vuoden 2018 lopussa.

Nälkäteatteri jatkaa silti entistä epävirallisempana, epämuodollisempana ja, jos mahdollista, entistä vapaampana porukkana, joka saattaa loihtia esityksen sinne, missä sitä vähiten odotetaan!


Vissi humaus ja hengen ylennys

Kuva Juha Karikoski


NÄLKÄTEATTERI


Nälkäteatterin perusohjelmisto rakentuu Aleksis Kiven näytelmistä sekä Volter Kilven romaanien dramatisoinneista, eli kansalliskirjallisuutemme järeimmästä aarteistosta. Tämä hanke on millä mittapuulla tahansa arvioituna oloissamme ainutlaatuinen. Toimintamme on tuonut Kiveä ja etenkin vaikeaselkoisen maineessa olevaa Kilpeä tutuksi ja tärkeäksi nuoremmallekin teatteriyleisölle.

Ohjelmistossamme tällä hetkellä olevat viisitoista Aleksis Kiven näytelmää ja Volter Kilpi dramatisointia sekä muut esitykset vaativat ympärivuotista harjoitus- ja esitystoimintaa. Viikonloput, yöt, vapaapäivät ja loma-ajat kuluvat nälkäteatterilaisilla tämän hankkeen parissa. Nälkäteatterin vuotuinen päätapahtuma on vuodesta 1999 lähtien ollut Volter Kilpi-kirjallisuusviikko Kustavissa, jossa olemme Kilpi-dramatisointien lisäksi esittäneet myös Aleksis Kiven näytelmiä ja muutakin ohjelmistoa.

Vuosina 1995-1998 toiminta tapahtui Yövieraat-nimen alla ja sittemmin Nälkäteatterina.

Nälkäteatterin jäsenkunta koostuu ammattinäyttelijöistä, lavastajista, puvustajista, valosuunnittelijoista ja teatteritaiteen opiskelijoista. Nälkäteatteriin on vaikeaa, lähes mahdotonta päästä jäseneksi, mutta potkut saa herkästi.

Yhteyshenkilö:

Heikki Herva

info(at)nalkateatteri.net

Lintulahdenaukio 8 A 67
00500 Helsinki
Puhelin 0400 880 192

Suomen Kulttuurirahasto ja Valtion näyttämötaidetoimikunta tukevat Nälkäteatterin toimintaa.